IMPORTANT: salariul unei bone filipineze este de 450$USD pe luna si pentru ca ea  poate indeplini si rolul de menajera in casa dumneavoastra, va scuteste si de costurile suplimentare ale angajarii unei alte persoane !

De peste 20 de ani, bonele filipineze sunt cautate si apreciate in tari precum Australia, Canada, SUA, Germania  s.a. . S-a constatat si in Romania o crestere semnificativa a cererii de bone de origine filipineza, lucru care se intampla datorita unor calitati aparte pe care ele le au. In primul rand, urmeaza cursuri speciale de lunga durata, la sfarsitul carora obtin o diploma recunoscuta international.

Sunt testate psihologic, le sunt observate comportamentul si abilitatile, astfel incat ele vor fi capabile sa supravegheze un copil, sa se joace cu el, sa-l invete diferite deprinderi comportamentale si de limbaj. Multe din ele au experienta didactica.

Un alt motiv important este ca ele vorbesc limba engleza la un nivel avansat, deci copilul va creste invatand doua limbi: limba materna si limba engleza.

Bonele filipineze au un caracter frumos: sunt modeste, harnice, serioase, implicate, politicoase, stiu sa se faca placute, au un tonus vesel, sunt foarte afectuoase si se ataseaza emotional cu sinceritate de copil si familia acestuia, sunt blande si rabdatoare.

Avantajul principal al unei bone filipineze este faptul ca indeplineste cu succes si rolul de menajera pentru casa si familia cu care locuieste. Ea gateste, calca, face curatenie, ingrijeste plante si animale, si are grija de casa fara sa-si neglijeze rolul de bona.

Este  organizata, intuitiva, constiincioasa, isi rezolva atributiile zilnice fara sa deranjeze si este o prezenta discreta in viata familiei. Este acolo mereu, te poti baza pe ea. Este  de incredere si respecta valorile credintei in Dumnezeu, fiind crestin-catolica.

Merita sa le admiram puterea de a se dedica cu atata grija si afectiune unor copii si parinti care provin dintr-o alta cultura, un alt popor.